Szeresd magad!

“Ha túlságosan a fejedben élsz, elveszíted a kapcsolatod a valóság talajával.
Engedd magad a szívedbe és megteremted az egyensúlyt eged és földed között.” (Múzsa)
Az általános megszokásunk az, hogy először gondolkodunk, utána érzünk. A szívünkbe kerülni, onnan kifejezni magunkat annyi, hogy először érzünk és utána gondolkodunk. És minderre tudatosak vagyunk. Tehát nem az automatizmusok szintjén zajlik, amikor nem ismered fel mi történik, hanem úgymond szemlélőként jelen vagy az érzelmeidnek és az adott pillanatnak és annak rád való hatásainak.
Rövidebben: nem állsz ellen az érzelmek beáramlásának. Mielőtt beszélsz vagy cselekszel, először a szíveddel lépsz kapcsolatba. Megfigyeled az érzést. Ha jó az érzés, cselekszel. Ha nem jó vagy bizonytalan, akkor végiggondolod melyik ponton akadt el a szeretet. De mindez nem technika.
Az, hogy ilyen hosszan írok róla, már több gondolatot hoz magával, mint kéne. Mert nem bonyolult, nincs trükkje. Pusztán egy mély levegővétel az egész, amivel engeded, hogy a belső mosolyod kiáradjon. Azzal írnám le tán egyszerűbben ezt a “szívemben vagyok” érzést, hogy ez az, amikor ránézel a gyermekedre és az egész lényed ragyog egyetlen végtelen mosolyban.
– Múzsa –
Reklámok

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s