Lee Harris (nov) – Már Élsz?

2012. november 1.

Már Élsz?

 

.

Üdv mindenkinek,

Úgy gondoltam, hogy a novemberi előrejelzéshez megmutatom nektek ezt a gyönyörű látképet (a háta mögött lévő dombokra mutatva). Ez hihetetlen. Ez itt Boulderben van, Colorado államban, ahol élek. Ez az a hely, ahová kijárok sétálni, hogy újra egyensúlyba kerüljek, összeszedjem magam. Azokkal, akik nem vidéken éltek vagy nincs lehetőségetek gyakorta megtapasztalni ilyesmit, szerettem volna ezt megosztani veletek a lehetőségeimhez képest.

Ezt az üzenetet október 31-én rögzítem és épp most vonult át a Sandy hurrikán az Egyesült Államokban az utóbbi napokban. Energetikailag nagyon erős, intenzív volt az, ahogy vártuk, hogy lecsapjon a vihar. Nehezemre esett lekapcsolódni New York és a hurrikán energiáiról, pedig nagyon erősen próbálkoztam azzal, hogy a középpontomban maradjak és annyi pozitívumhoz kapcsolódjak, amennyihez csak tudok, miközben ez az egész történt. De ugyanakkor nagyon is a hatása alatt éreztem magam.

Most már Amerikában élek, ezért sokkal inkább összekapcsolódtam mindezzel, hiszen ugyanazon a földrészen vagyok. De tudom azt is, hogy New York a szimbolikája volt azon dolgoknak, amiket a következő pár évben tapasztalhatunk. Még több ilyen erős időjárási eseményre számíthatunk. Ami megnyugtató volt számomra  a new yorki eseményeknél az a sok előkészület, a szervezettség, az emberi hozzáállás, ahogy az emberek végigélték. Mert ha belegondoltok, akkor száz évvel ezelőtt nem lett volna semmilyen figyelmeztetés, nem lehetett volna minderre felkészülni és az emberek minden előrejelzés nélkül tapasztalták volna meg ezt a vihart.

Ami életfontosságú számunkra ezekben az őrült időkben, az a közösség ereje és a közösség által nyújtott szeretet és támogatás. Ezt már korábban is kihangsúlyoztam az elmúlt hónapokban. Ezek az összekapcsolódások fognak bennünket segíteni a következő években azokban az időszakokban, amikor nehézségekkel találkozunk.

A Sandy hurrikánnal kapcsolatosan érdekes még az is, hogy a természet igen hangosan nyilvánult meg, éppúgy, ahogy az utóbbi hónapokban a politika, a gazdaság és a média is nagyon hangosan nyilvánult meg, félelmet generálva. Ugyanakkor mindez a haláltól való emberi félelemmel kapcsolatos természetes tapasztalat, tényleges halálfélelem volt  – nem pedig a pénzügyeiddel kapcsolatos aggodalom vagy egy politikus élete iránti aggodalom, akit szeretnél hatalmon látni.

Tehát amikor ilyen dolgok történnek, az a bennünk lévő alapvető emberi , ösztönös félelmet hozza felszínre. Sokat beszéltem már erről az ösztönös félelemről az év során. Az igazán hasznos dolog ebben az alapfélelemben az, hogy sokkal erősebb, mint az elme által generált félelem.

Az a félelem, ami az elméből származik, ami létrehozható gondolattal vagy érzelmekkel, magasabban helyezkedik el a testben, nem szokott egészen eljutni, a gyökércsakráig. Ez hajlamos a szív vonalánál és attól  feljebb maradni, néha esetleg a hasig leérni. De a gyökércsakra az, ahol a teljes életerőnk központja található. Tehát amikor az ösztönös, alapfélelemmel találkozol, akkor ez átrohan a gyökércsakrán is.

Bizonyos értelemben ez az alapfélelem rendkívül hasznos és erőteljes lehet. Ezért szeretnek az emberek horrorfilmeket nézni – amikor megijedsz, átfuttatod magadon a félelmet, ezáltal megtisztítva magadat.

Tudjuk, hogy ezen a bolygón dualitásban élünk – szeretet és félelem, fény és sötétség, és minden, ami ezek között található. Amit az energiatudomány és megértések kapcsán tudunk (amik fantasztikus mértékben haladtak előre az utóbbi pár évben), hogy képesek vagyunk irányítani az energiát.

És ez a hónap valójában erről szól. Összehangolódtam ma reggel, érdeklődve, hogy ebben a hónapban mi a fő témánk, miről szóljon ez az előrejelzés. Nagyon tisztán érthetően a válasz a “vezetés és irányítás” volt. És ezek mind belőlünk indulnak.

Amikor épp nehézségeid adódnak az életben, nehezedre eshet megtalálnod a megfelelő irányt. Minél kedvesebb vagy magadhoz, minél kevésbé ítélkezel magaddal szemben, annál hamarabb helyrerázódsz. Csak ismerd fel, hogy épp hol vagy. Ha magad alatt vagy, rosszul érzed magad, kérdezd meg magadtól, hogy mit tehetnék azért, hogy segítsek magamon? Talán otthon kell maradnom pár napra, talán segítséget kell kérnem valakitől, talán ki kell menjek sétálni egyet. Próbálj ki mindent és próbálkozz tovább. Ne add fel azt, hogy megengedd magadnak, hogy felismerd, túljutsz ezen az időszakon. Mert túljutsz rajta, ahogy mindannyian.

Ez most egy olyan hónap, amikor ténylegesen szeretnéd majd, hogy a saját irányításod kerüljön előtérbe. Ebben az évben folyamatosan volt szó az előrejelzésekben a vezetés különféle területeiről, amikhez egyre inkább hozzáférünk, ahogy változik a világ. Egészen az energetikai, spirituális vezetéstől  a gyakorlatias dolgokig, mint például megtalálni a saját hangod, ahol korábban ez nem tudott a felszínre törni, ahol el volt nyomva.

Az elnyomás világszinten észrevehető most és mindaz az elnyomás is, amit magadban hordoztál eddig. Emlékezz, ez most nem csak személyes emelkedés.
A társadalmunk bizonyos struktúrák és hitrendszerek elnyomása alatt létezett eddig. És a dolgok most csak még őrültebbé váltak az utóbbi években. A dolgok be- és kirobbannak minden irányba, ami segít az energiának, hogy visszatérjen a testbe. Időnként ez egyfajta tisztítótűz formájában jelentkezik, amit mindannyian ismerünk és gyötrelmes tud lenni.

Ha felismered, tudatosítod a félelmet – amikor az elme ilyan negatívumokkal bombáz, mint “minden rosszra fordul” -, akkor túl tudsz lépni rajta.

Pár éve nagyon erősen dolgoztam ezen magam is, amikor elmerültem abban a mély félelemben, hogy mi történhet a világban. Összekapcsolódtam a félelemtestemmel és lejátszottam magamban a legrosszabb forgatókönyveket és legrosszabb döntéseket és végül arra jutottam, hogy élhetek félelemben a következő években és akkor nem élek valójában, vagy ha a legrosszabb történik, akkor van még pár évem arra, hogy igazán Éljek. És elmondhatom, hogy igazán Éltem az elmúlt éveimben.
Számomra ez működött, hogy szép sorjában áthaladtam a félelmeim rétegein.

Természetesen nem hiszek abban, hogy 2012 decemberében vége lenne a világnak, vagy akár 2015 decemberében. Úgy hiszem a legnagyobb kihívás, amivel most szembenézünk az, hogyan hozzuk egyensúlyba a bolygót. Hogyan navigáljunk egy olyan időszakban, amikor a kozmikus események, a bolygó pozíciója változik és nehézségeket okoz, mint pld. a szélsőséges időjárás és egyebek.

Nem véletlen az, hogy az emberiség struktúrája széthullik, hiszen több dologgal is összeköttetésben állunk (többel, mint amit sokan elhinnének), amik bolygószinten zajlanak vagy a csillagokban.  Mert éppen annyira össze vagyunk kapcsolódva a csillagokkal, amennyire a Földdel – amit sokan nem fogadnak el ugyan, de ez rendjén van. De azok, akik olvassátok ezt, azok, akik empatikusak, érzékenyebbek vagytok, már tudjátok ezt.

Tehát ebben a hónapban kapcsolódjatok össze a természettel, amennyit csak tudtok, és itt nem csak a nappali időszakra gondolok. Éppúgy kimehettek éjszaka a Hold és a csillagok alatt sétálni. Ez segít újra egyensúlyba kerülni. Azok, akik hozzám hasonlóan ilyen nyitott helyen éltek, találkozhattok azon félelmetekkel, miszerint míg kint ültök a verandán, medvék vagy más nagytestű éjjeli állatok látogatnak meg benneteket (nevetve).
Ez éppúgy hasznos nekem és az egómnak is, hogy túlhaladjak ezen a félelmen és elfogadjam azt a tényt, hogy esetleg felfal valami és ezúttal így távozok az életből. De ez megakadályoz abban, hogy közben valóban Éljem az életem?

Érdekes, hogy az üzenet vezetés része mennyire nagyon erős ebben a hónapban. Sokan már most rendkívüli élményeket tapasztalhattatok meg. Igen, a káosz közepén is. Számomra az elmúlt hónap talán a legboldogabb időszak volt egész életemben. És persze én is jojóztam ide-oda az érzelmekben, ami természetes.

Tehát megéled a kinyílást, kitágulást, aztán leérkezel az egó vagy a lélek egy szűkebb szintjére és ezt kell aktuálisan elfogadnod (a háttérben épp bekapcsoltak egy zajos fúrógépet, ami behallatszik a videó üzenetbe). Tökéletes időzítés, ahogy ez a fúrógép elkezdett zajongani, behatolni a természetbe. Pont abban a pillanatban szólal meg, amikor arról beszélek, hogy a kinyílásból beérkezünk egy szűkebb (fókuszáltabb) gyakorlótérre, legyen ez akár az elméd, akár az energiád gyakorlótere. [Angolban a ‘drill’ szó egyaránt jelenti a fúrást és a gyakorlatot, itt Lee ezzel a szójátékkal illusztrálta a történteket. Ford.megj.]

Nem tudunk úgy végigmenni a történelem ezen az időszakán, hogy teljesen és folyamatosan stabilak maradunk, miközben minden változik körülöttünk. Nem vagyunk különválasztva a körülöttünk lévő világtól.

Tehát a vezetéssel kapcsolatos teendőnk az, hogy választunk, döntést hozunk. Ez mindannyiunk számára fontos.

Aztán elfeledkezünk erről. Mindannyiunknak lesznek olyan pillanatai, amikor tudatos döntést hozunk és tudatosan irányítjuk az energiáinkat, gondolatainkat, és lesznek olyan régebbi részeink, amiket igyekszünk majd felzárkóztatni. Ha az elméd elkezd túlpörögni, beszélj vele. Ez egy egyszerű és hasznos gyakorlat. Ha az elméd azt mondja: “Ehhez nem vagy elég jó, hogy megvalósítsd.” – akkor mondd ezt: “Ki mondja ezt? Honnan jött ez a gondolat?” Lehet, hogy ez a gondolat hét évvel ezelőttről való. De ha belegondolsz, lehet, hogy egy héten belül halott leszel, nem akarsz mégis tenni egy próbát, hogy megvalósítsd azt a dolgot? Nem akarsz inkább Élni?

Ez most remek időszak arra, hogy kipukkaszd ezt a félelmet, hogy menj és olyan dolgokat csinálj, amit egyébként nem szoktál megengedni magadnak. És amiért mindez olyan fontos: mert ez életet generál.

Szükség van most az életre a bolygón. Olyan sok halállal és pusztulással találkozunk, olyan eseményekkel, amik a halál energiáját és a félelem energiáját hordozzák. Azok az emberek, akik Élnek és életenergiával vannak jelen, nem csak pozitivitással és lelkesedéssel töltik fel a körülöttük lévőket, ami fontos a további építkezéshez, de leginkább ahhoz szükséges, hogy a bolygóra pozitív hatással legyünk.

Nem vagyunk elválasztva a fáktól, a földtől – mind energiából állunk, amik reagálnak egymásra. Bármennyire is azt akarja valaki hinni, hogy emberként szeparált minden mástól – energiaszinten ez egyszerűen csak nem így működik. Az egyéniséged talán különállónak érzi magát, de te valójában nem vagy különálló.

Tehát minél inkább képes vagy átengedni magadon az életet, képes vagy Élni ebben a folyamatban:

a)      annál jobban fogod magad érezni,
b)      annál több dologgal tudsz előre haladni az életedben,
c)       annál inkább hozzájárulsz a bolygó átalakulásához.

Említettem ezt már korábban is, sokan elérkeztek az utatok végére azzal, amivel most foglalkoztok és azt mondjátok elengedéssel: “Nem akarom ezt tovább csinálni. Nem ezért vagyok itt.”

És ahogy belekezdesz abba, amiért ténylegesen itt vagy, megjelenik némi félelem, megjelenik benned a “Hűha” érzése. Ez remek, remek és pont helyben vagy, ha ilyesmi történik. Mert nem jutsz el oda anélkül, hogy át ne menj ezeken a dolgokon. A szép ebben az, hogy ahogy keresztülmész ezeken és tudatosítod, hogy igen, most ez az, ami történik és pozitív maradsz közben “Most szembenézek ezekkel a félelmekkel ebben a hónapban”, akkor sokkal erősebb leszel a végén.

Ennek ellenkezője az, hogy elnyomásban, elfojtásban maradsz. És ha az elfojtásaidban maradsz, akkor a félelmeidben maradsz. Tisztázzuk – néhányan, akik most ezt olvassátok, elég nehéz időszakon mentek át éppen annak eredményeképp, amik veletek történtek. Ez egy más helyzet. Ha épp ott vagy, hogy próbálod magad visszarendezni az alapállapotodba, az bőven elég. Dolgozz akkor tovább azon, hogy visszajuss az alapállapotodhoz és el is fogsz érni oda.

A többieknek azonban, akik eléggé a közepében vannak, és tulajdonképpen egész jól vagytok, de érzitek magatokban és körülöttetek a félelmet, legyetek tudatában az empátiának.

Az empátia szintje folyamatosan emelkedik a bolygón. Minél inkább az egység állapota felé haladunk, egyre jobban érzékeljük a többi embert, egyre több dolgot látunk belőlük és veszünk át tőlük. Tehát ha pld. ha találkozol egy barátoddal és ő véleményez valamit – te pedig úgy érkeztél oda hozzá, hogy jól érezted magad, de mikor hazamész úgy érzed, hogy túlságosan átvetted az ő véleményét -, ne ítélkezz. Lehet épp arról van szó, hogy szükséged volt arra, hogy másvalaki szemszögéből láss rá a dolgokra, így letisztázva magadban azt végül, hogy te hogy látod.

De legyél ennek tudatában. Legyél tudatában annak, hogy “Hmm, jól voltam, mielőtt beszélgettünk, de most már nem érzem olyan jól magam. Most őt érzem vagy magamat?” Vizsgáld meg hogy érzed magad és tedd fel a kérdést “Egyetértek az ő véleményével? Egyetértek a saját véleményemmel?”

És bizony a vélemények erősebbek most, mint bármikor és eléggé megosztóak is. Meglepődhetsz, hogy olyan emberek, akikhez közel állsz, milyen kijelentéseket tesznek mostanában.
De ez az a helyzet, amikor a saját hangod kell vezessen.

Életünk a közösségi létre alapozódik. Bizonyos mértékben azonban közösségi kontroll alatt éltünk igen hosszú ideig. Az elhagyatottságtól, kirekesztettségtől való félelmünk olyan szerepekre késztetett bennünket, amik egy bizonyos módon illettek a kirakósba. Ez a kirakós azonban össze lett keverve, ez a kirakós már nincs itt, eltűnt. Energetikai értelemben most egy teljesen új kirakós van jelen.

Most az a feladatod, hogy bízz a saját vezetésedben. Ami meglepetésként érhet az, hogy olyasmi fog visszaérkezni hozzád, ami annak az energiának a magja, ami gyermekként voltál. Ha például szerettél gyermekként a gitáron játszani, és nem gitároztál már 15 éve, miért nem veszed elő újra, hogy megnézd mi történik? Vagy átviheted más területre is ezt a kreativitást. A kreativitás olyan energia, ami bármely területre irányítható. És fontos lesz most az emberek számára, hogy új dolgokkal foglalkozzanak, új életet teremtsenek.

Legyél önmagad vezetője ebben a hónapban. Bízz abban, hogy képes vagy ahhoz elvezetni magad, amit tenned kéne a többiekért is körülötted. Akkor is, ha kissé felbosszantod a barátodat, aki azt gondolta, hogy milyen hasonló véleményen vagytok, ez fontos.

Ha kifejezed azt, ami a te igazságod, akkor a barátodnak adsz egy esélyt arra, hogy megérezze az ő saját igazságát a tiéd körül. És így mindketten együtt léphettek egy következő szintre. De ha a biztonságra hajtasz és cenzúrázod saját magad, akkor egyikőtök sem tud előre lépni.

Ez az üzenet most erre a hónapra.

Szeretet mindenkinek New Yorkban és az egész világon, ahol nagy változások zajlanak. Tartsuk meg a szeretetet egymás iránt és a szívünkben. Folyamatosan haladunk, megyünk előre, alkalmazkodunk és haladunk tovább ezekben az időkben.  És ahogy szépen feltárul mindannyiunk számára a saját szerepünk a következő évekre, úgy hozzuk azokat működésbe.

Folyamatosan haladunk és meglátjuk hová fejlődhetünk bolygóként, emberként.
De a legfontosabb dolog az – a jövőbeli eredményekhez való kötődésedre való tekintet nélkül -, hogy ne csak élj, hanem igazán Élj.

Sok szeretettel,
találkozunk a következő hónapban.

fordította: Tara, Hivatásos Múzsa – http://www.hivatasosmuzsa.wordpress.com

forrás: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Bo1cR9aYMlk

Reklámok

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s