Lee Harris (okt) – Sokféleség, közelről

2013. október 3.
LeeHarris

Sokféleség, közelről

 

Üdv mindenkinek az októberi energia-előrejelzésben.

Mögöttem láthatjátok a köveket és a sarat, amik a szeptemberi coloradoi árvíznek köszönhetően, egy nagy földcsuszamlás eredményeként kerültek ide.

Többen jeleztétek emailben, hogy a szeptemberi előrejelzésben beszéltem is arról, hogy szükségünk van a víz energiájára ahhoz, hogy lenyugtassuk a tűz energiákat. Nos, nem pont ez járt a fejemben, hogy az otthonom közelében ez történjen, de ez az, amit megtapasztaltunk. Három-négy napig készültségben volt Colorado és Boulder, ahol élek. Sok embert kitelepítettek az ismerőseink közül és többen elveszítették az otthonukat. Néhány haláleset is történt és sok sérülés.

Érdekes élmény volt átélni mindezt és azt, hogy mennyire gyorsan reagáltak az emberek, mennyire gyorsan alkalmazkodtak ahhoz, hogy éppen mire volt szükség ebben a szükségállapotban, mennyire összehozta ez a közösséget. Látni és érezni a természet erejét működés közben. Látni, ahogy ez a sebes vízfolyam rohan lefelé a dombon, mellette állni és felismerni azt, hogy ha benne lennél ebben a vízben, ami tele van szikladarabokkal, egy pillanat alatt eltűnnél. Nagyon alázatossá tévő és ugyanakkor nagyon is valóságos volt.

Számomra ez a tapasztalatunk erősen metafórikus volt ahhoz, amin világszinten is átmegyünk éppen. Bárhová nézel, új nehézségeket, kihívásokat találsz és ahogy az élet minden területén, sok ellentmondás is van ezekben a nehézségekben.

Akik láttátok a híreket a coloradoi áradásokról a médiában, csak a legrémisztőbb képeket láttátok, csak az extrém dolgokat mutatták be. Az irónikus az volt abban, hogy itt voltam, hogy Boulder nagyon dombos környék és ezért teljesen változó volt, hogy mely utcákat érintett az áradás és melyeket nem. Az egyik utca teljesen érintetlen maradt, míg egy másikat megtizedeltek a károk. Ez a „sokféleség, közelről” eléggé mutatja az új normát a bolygón 2013-ban és azután.

Mindannyian tudunk  a káoszról, amit bolygóként tapasztalunk. Az érzékelt káosz új szintjei mindenben megtalálhatóak körülöttünk, épp úgy, ahogy bennünk is. Egy új sebességgel tudsz áthaladni a saját érzelmeiden és gondolataidon.

A káosz energiája folytatódni fog. Nem látok semmi jelzést arra vonatkozóan, hogy a következő pár évben ez csökkenne. Megéljük a világunkban ezeket az átmeneteket, vitákat arról, hogy mire is van szükség a jövőben a környezetvédelemben, a kormányzásban és sok más területen.

Ám a káosz energiához közelítve egy pillanatra… Sokan észrevehetitek, hogy mekkora lehetőségeket rejt ez a növekedésre, ha elvégzitek a belső munkát magatokon, a középpontotokban maradtok. Hihetetlen lehetőségeket ad ez arra, hogy összekapcsolódjunk és az emberi tapasztalás erejét új szinteken éljük meg.

Heti 5-6 alkalommal megmászom ezeket a dombokat itt és érdekes élmény az, hogy az erős vízfolyam által lecsupaszított területeken a Föld energiája szinte kézzelfoghatóan erősen érezhető.

Sokszor beszéltem már a Föld energiájáról a korábbi hónapokban. Ám ahol a talaj felső rétegei eltűntek a folyamnak köszönhetően, egy egészen új energia vortex került a felszínre, jelent meg a tájon. És amikor ezek mellett a földcsuszamlások mellett állunk, érezhető a friss, megmutatkozó föld, az energiák életteliek és szinte kézzelfoghatóak.

Az áradás árnyoldala a veszteség, a pusztítás és mindaz, amit az embereknek helyre kell hozniuk. Ám ami a felszínre került ezen folyamat által, ami megváltoztatta a tájat, az egy új terület megjelenése, ami új színteret ad a számunkra.

Ez a hónap érdekes lesz. Amikor reggel összekapcsolódtam, hogy rákérdezzek mire számíthatunk ebben a hónapban, hol tartunk éppen világszinten, azt a választ kaptam, hogy: Az elmúlt hónapokban,  annak ellenére, hogy nagy mennyiségű energia volt jelen és többen érezték magukat emelkedett állapotban vagy azt érezték, hogy a személyes dolgaik jól haladnak, a világban ugyanakkor egy összehúzó erő volt jelen. Energetikailag egy feszülés, összeszorulás volt jelen problémákkal és gondokkal.

Októberben, különösen 7-e után egy energia-emelkedés történik. Úgy fogjuk érezni, hogy nagyobb magasságok érhetők el a számunkra ebben a hónapban, új terek nyílnak meg, új kapcsolatok alakulnak, áramlás és együttműködés jön létre. Ez újra el fog mozdulni novemberben.

Ez azt jelenti, hogy októberben itt van ez a ’kinyíló’ energia. Akik maguk alatt voltak mostanában vagy rosszul érezték magukat, azok egyfajta előre lépést kell érezzenek. Akik pedig jól voltak, azok továbbra is úgy látják majd, hogy kapcsolatokat létesítenek, új dolgokat építenek azokkal, akikkel szeretnének virágzó kapcsolatokat teremteni vagy együttműködni. Mindez hangsúlyt kap és rávetíti a fényt azokra is, akik körülöttük vannak.

Beszéljük kicsit a ’káosz kezeléséről’ is. Itt vagyunk, fizikailag jelen vagyunk, emberi testben élünk, de az energiamezőnk kiterjed, túlhalad a testünkön.

Vegyük példának azt, hogy az én energiamezőm ma eddig terjed (kinyújtja a karjait, ezzel mutatva egy kört önmaga körül).

Ha most találkozom valakivel, aki eléggé kaotikusan érzi magát – ami bármelyikünkkel megtörténhet bármelyik pillanatban, körülményeinktől függően. Mondjuk, hogy ennek az embernek épp rossz napja van. Kaotikus és belép az én energiamezőmbe, tele feszültséggel. Beszélek vele pár percig, azután tovább megyek. Még akkor is, ha sikerül a középpontomban maradnom miközben beszélgetünk, a káosza egy része átfedésbe kerül az energiamezőm szélével.

Így, amikor tovább megyek, ez a kis káoszmintázat ott maradt az energiamezőm szélén és azzal együtt haladok tovább. Ez az a helyzet, amikor igazán fontossá válik a mások energiáira való érzékenység és az, hogyan hat ez rám az adott pillanatban.

Épp mostanában adtam ki egy audió anyagot „Határok” címmel. Ebben az egyik téma, amiről beszélek az, hogy mennyire egyoldalúan nézünk a határokra, arra használjuk őket, hogy eltoljunk magunktól másokat, távol tartsuk őket – de egyáltalán nem ez lenne a célja. A saját határaink meghúzása arról szól, hogy megtartsuk a saját középpontunkat, hogy megteremtsük magunknak a teret, energiateret. Gyakran az emberek védekezésbe vonulnak egy kaotikus ember elől, visszahúzódnak: „Jaj ez az ember csupa káosz. Összehúzom magam, hátra lépek.”

De képzeld el, hogy mi lenne, ha egy kaotikus emberrel szemben állva előre lépnél és a középpontodban tartanád magad, teret teremtve magadnak. Ebben a térben megmutatkozna a másik számára is a szeretet, az együttérzés vagy az erő. Mindez egy másfajta energiát adna a számára, ami megérinthetné és hatással lehetne rá.

Sokan, akik érzékenyek vagytok azt mondjátok: „Ez túl sok nekem. Ha ez egy kaotikus személy, ma nem tudok vele mit kezdeni.” Ez is rendben van. Ám ha épp nem vagy képes arra hogy a saját tereddel előre lépj, bizonyosodj meg róla, hogy nem viszed magaddal a kaotikus ember káoszenergiáját vagy nem viszed magaddal egy nehéz szituáció energiáját. Használd a saját szavaidat vagy a fókuszodat, hogy visszanyerd az energiáidat. Ha összehúzódtál a másik ember/szituáció energiától, szükséged van ezeknek a kaotikus energiáknak az elengedésére.

Ez igen fontos ezekben az időkben, hogy megújítsd magad olyan gyakran, ahogy csak tudod. Elengedd mások energiáit magadból, hiszen ezek nehezebbeknek is érződnek (részben azért is, mert egyszerűbb lesz számodra a saját könnyűségedet megérezni).

Például a gyors elengedéshez egyszerűen elég annyit mondanod:

„Elengedem mindazt, ami nem az enyém.
Elengedem mindazt, ami nem az enyém.”

De fogalmazhatsz pontosabban is:

„Elengedek mindent az energiamezőmből, amire nincs szükségem.”

Egyszerű szavak, de hatékonyak. Megadják a lehetőséget, hogy folyamatosan elengedjünk, elengedjünk, elengedjünk.

Ne felejtsd, hogy nyugodtan használd a saját szavaidat, saját megerősítéseidet bármikor. A hatás épp annyira erős lesz rád nézve és ezáltal a környezetedre nézve is.

Azért olyan fontos most, hogy sűrűbben dolgozzunk ezekkel az elengedésekkel, mert az érzelmek és témák sokkal gyorsabban kerülnek felszínre, mint korábban. Akár 9 különféle állapoton is átmehetsz pár óra leforgása alatt, míg korábban ez nem volt ennyire intenzív.

A másik dolog, amit észrevehettek, amiről már korábban is beszéltem, hogy sokkal több szívkinyílást fogtok látni az emberekben, mint korábban. Különféle módokon mutatkozik meg, ám ez lehetőséget ad arra, hogy lágyabb, meghittebb pillanatokat élj meg azokkal az emberekkel is, akiket általában merevnek találsz és megszoktad, hogy velük CSAK kemény, nehéz beszélgetéseket lehet folytatni.

Engedd meg az embereknek, hogy kilépjenek abból a felcimkézett fiókból, amibe esetleg tetted őket korábban, nyilván jó okkal. Talán a múltban ez az ember mindig úgy viselkedett, hogy nem volt jó érzés a közelében lenni. Ám emlékezz, hogy mindannyian változunk, egyre gyorsabban, így meglehet, hogy ez az ember is gyorsan változik. Ha kétségeid vannak, menj és vizsgáld meg a helyzetet. Legyél készen arra, hogy meglásd mások gyors kinyílását és átalakulását. Mindannyian hatása alatt vagyunk ezeknek az energiáknak, amik a gyors változásokat hozzák.

Ez különösen azok számára fontos emlékeztető, akiknek a családjában, társaságában erősen jelen van a sűrűbb, nehezebb energia dinamika, amiben talán minden nap jelen vagytok. Lépjetek elő, foglaljátok el az energiatereteket és nézzétek meg milyen hatással van ez a környezetetekre, amikor megteszitek.

Nagyon egyszerű másra mutogatni, más viselkedését kritizálni vagy elégedetlenkedni azért, ahogy mások viselkednek anélkül, hogy magunkba néznénk és megkérdeznénk hogyan viselkedem én ezzel az emberrel? Az én viselkedésem milyen hatással van az ő viselkedésére? Miben tudok én változni, miként tudok én másként jelen lenni?

Az egyik dolog, amit az energiákra érzékeny emberek, az erősen empatikus emberek sokszor egész életükben csinálnak, hogy igyekeznek minél kisebb teret elfoglalni a szobában miközben mindenki érzelmeit felfogják, tudják mi történik. Ám ha túlzottan felvesszük a megfigyelő szerepet és hátra lépünk, akkor ezzel hagyjuk, hogy mindenki más foglalja el a teret.

Milyen lenne, ha készen állnál arra, hogy elfoglald a saját teredet?

Ez fontos. Ez nem veszi el mástól a teret. Ez azt jelenti, hogy itt vagy, jelen vagy.

Mindegy, hogy esetleg elhatározod, hogy ebben a hónapban többet teszel a környezetedért és ezáltal foglalod el a helyed, vagy jobban kinyílsz a barátaid előtt, vagy épp nem engedsz közelebb valakit, akivel szemben meg kell húzd a határaidat… Foglald el a helyed!

Amikor a vadul ömlő víz mellett álltam, ami tele volt nagy szikladarabokkal és én alig egy méterre voltam tőle, tudva, hogy csak egy pár lépés választ el tőle… ha ebben a folyamban lettem volna, puff – annyi lett volna nekem, meghaltam volna. Csodálatos ennyire közel lenni ahhoz az igazsághoz, hogy milyen gyorsan eltűnhet innen a test.

Most van itt az idő az emberek számára a Földön, hogy cselekedjenek, hogy éljenek. Sok sürgős dolgunk van. Ebben a sürgősségben álljunk fel és legyünk önmagunk, amennyire csak képesek vagyunk rá. Éljünk annyira, amennyire csak képesek vagyunk rá.

Remélem mindannyiótoknak jó hónapja lesz. Vigyázzatok magatokra és egymásra.

Találkozunk a jövő hónapban.

Sok szeretettel,
Lee

 

Fordította: Tamás Kriszti Tara – http://www.egyensulyban.com

Forrás: http://leeharrisenergy.blogspot.hu/2013/10/october-2013-energy-forecast-diversity.html

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.